nvias.org

[:cs]Naše firmy – Inovace ve výuce[:]

[:cs]

Ukázkové projektové dny Naše firmy v Ústeckém kraji

V rámci rozšíření Našich firem do dalších regionů, jsme připravili ve spolupráci s Inovačním centrem Ústeckého kraje ICUK ukázkové projektové dny.

Jaké byly reakce žáků osmých ročníků?

“Velmi mě zaujala hra, která byla dobře promyšlená, také se mi líbilo, že byla hra týmová.”, Petr Z.
“Bylo zábavné vytvářet firmu, kterou bych chtěl do budoucna mít. Získal jsem mnoho zkušeností, které mé firmě pomůžou.”, Tomáš K.
“Bylo úžasné se dozvědět, jak vzniká firma a co je potřeba, aby vznikla. Dozvěděl jsem se mnoho zajímavých věcí a také bylo zábavné vytvořit a vést firmu.”, Jakub Š.

“Velice se mi líbilo, že jsme pracovali v týmu a všichni spolupracovali, žádné rozhodnutí nebylo na jednom, ale museli jsme se shodnout. A také prezentace po každém kole se mi obzvlášť líbily.”, Jakub O.

https://youtu.be/gI4HjtWemBM

“Velmi mile nás překvapily všechny navštívené základní školy, zejména mírou zapojení vedení škol. Velice inspirativní pro nás byla diskuze, jak projektový den Naše firmy zapadá do výuky. Když vedení školy uvažuje, jak žáky zapojit do aktivit jako je copywriting, prezentační dovednosti, designového a informatického myšlení, opravdu Vás to překvapí”, uvádí Pavel König.

Do projektu se zapojili ZŠ Neštěmická – Ústí nad Labem, ZŠ Máchovka – Děčín, ZŠ Bílá Cesta – Teplice a na závěr složení základních škol z Chomutova naTechnodays 2018 organizovaných Okresní hospodářskou komorou Chomutov.

Díky ZŠ Neštěmická  ukázkový projektový den vzbudil i zájem médií. Podívejte se na reportáž České televize:

Žáci předvedli úžasné výkony. Všechny dny měly jedno společné a to obrovské zapojení všech žáků a snaha o vytvoření co nejúspěšnější firmy. Prezentace firem byla opravdu na vysoké úrovni, dokonce žáci dokázali vzbudit pocity, že dané výrobky je možné koupit, nebo že jejich tým je opravdová fungující firma. “Výsledky žáků byly pro nás důkazem toho, že atmosféra ve škole na každé úrovni je to nejdůležitější pro jejich rozvoj.”, dodává Pavel König.

Nyní před námi leží úkol zajištění zdrojů pro realizace na dalších školách. Hledáme partnerské firmy, které chtějí svoje jméno spojit s budováním budoucí generace aktivních a tvůrčích osobností. Firmy, kterým záleží na rozvoji jejich okolí pak zapojí své nadšence se zkušenostmi z reálného byznysu. Máme i dobré zkušenosti se spoluprací s jednotlivci, kteří se chtějí zapojit do inspirace a dalšího směrování dětí na studium oborů s vysokou přidanou hodnotou. Dále je nutné najít způsob financování, které vetšinou skládáme z více zdrojů – od partnerských firem, zapojení města či školy, případně i přenesení části ceny na žáky samotné.

Jakékoliv podněty, či tipy na otevřené lidi a firmy rádi uvítáme na  info@nasefirmy.eu.

Fotografie z jednotlivých dní si můžete prohlédnou na facebooku Naše firmy:


Naše firmy – ZŠ Neštěmická, Ústí n.L.


Naše firmy – ZŠ Máchovka, Děčín


Naše firmy – ZŠ Bílá cesta, Teplice


Naše firmy – Technodays, Chomutov

Díky všem za podporu!

Team nvias.org

 [:]