nvias.org

[:cs]Podporujeme startupovou komunitu – Plzeň na Startup Weekendu Bratislava[:en]We support the startup community – Pilsen at Startup Weekend Bratislava[:]

[:cs]Startupy mění svět. Jsou to týmy složené z lidí s nápadem, kterým chtějí něco změnit. Na jejich podporu se koná spousta akcí. Jednou z nich je Startup Weekend. Jeden víkend zaměřený na hledání problémů a tvorbu startupu, který ho bude řešit.

Někteří však mají nápadů tolik, že jim nestačil ani náš plzeňský Startup weekend, který se konal v únoru. Proto jsme měli tu čest podpořit březnovou návštěvu Startup weekendu v Bratislavě.

Kluci zde řešili problém shromažďování přílišného množství zbytečných věcí. Tvořili aplikaci, díky které tyto věci budete mít pouze virtuálně a nebudou vám zabírat reálné místo. Porotě se nápad líbil a vyhráli tak pěkné 3. místo!

[:en]Startups change the world. Teams made up of people with an idea to change something. There are plenty of events to support them. One of them is Startup Weekend. One weekend focused on finding problems and creating a startup that will solve it.

Some of the guys, however, have so many ideas that our  Startup Weekend Pilsen, which took place in February, was not enough for them. That is why we had the honor to support the March visit of Startup Weekend in Bratislava.

The boys have solved the problem of collecting too many unnecessary things. They created an application that will only have these things virtually and will not occupy you a real place. The jury liked the idea and They won the nice 3rd place!

[:]