nvias.org

nvias.org spojuje síly a Bridge Academy

Za čtyři roky naší činnosti jsme si ověřili, jak využít potenciál Minecraftu pro vzdělávání v oblasti rozvoje kreativity a technických dovedností, ale také v rozvoji kompetencí pro 21. století jako je  týmová spolupráce a komunikační dovednosti. Nyní spojujeme síly s Bridge Academy, tak abychom naše kroužky, kempy a workshopy nabízeli  v první fázi plošně pro celou republiku a v dalších fázích do celé Evropy.

Virtuální kroužky

Vzhledem k aktuální pandemické situaci jsme primárně zaměřili naše síly na vytvoření a standardizaci virtuálních kroužků v Minecraftu. Ověřením v prvním pololetí se nám ukazuje, že jsme opravdu velmi efektivně schopni děti posouvat vpřed. Druhé pololetí již nabízíme standardní kroužek “Virtuální programování v Minecraftu”, kde s dětmi budeme společně pracovat na dlouhodobém projektu vývoje miniher, případně dalších projektech zaměřených na budoucnost našich měst, či chytrého farmaření.

Letní příměstské kempy

Další naši prioritou je nabídka letních příměstských kempů s využitím Minecraftu. Jak nvias, tak Bridge Academy má několikaleté zkušenosti s těmito letními kempy konanými v Plzni, v Mostě  a v Praze. Nyní budeme kempy nabízet a realizovat v 16 městech po celé republice. Opět budeme realizovat celotýdenní projekty zpracovávající témata budoucnosti.

Minecraft kroužek i na Vaší škole

Od září bychom chtěli opět rozjet volnočasové kroužky prezenčně přímo na základních školách. Proto je pro nás klíčový i rozvoj spolupráce s jednotlivými školami, kterým nabízíme úzkou spolupráci v oblasti digitálních dovedností právě využitím Minecraftu.

Rozvoj sítě mentorů

Pro tento rozvoj budeme intenzivně rozvíjet i naši mentorskou síť, tak abychom byli schopni pokrýt potřeby v rámci celé republiky. Pro mentory máme připravené vzdělávací programy, které jsou zaměřeny nejen na rozvoj technických dovedností, ale i komunikační dovednosti a práce s dětmi. Hledáme jak zkušení mentory, tak i nadále budeme vychovávat nové z řad nadějných středoškoláků a vysokoškoláků.

Minecraft, a co dál?

Minecraftem v nové Bridge Academy pouze začínáme. Již nyní připravujeme vzdělávací programy v oblasti programování s nejnovějšími technologiemi. Pracujeme na standardizaci nvias kroužku “Program pro tvůrce AI softwaru”, tak abychom ho mohli nabídnout nadaným dětem v celé České republice. Proto neváhejte a zaregistrujte si newsletter Bridge Academy a nvias, ať vám neunikne žádná příležitost pro rozvoj vašich dětí a pro zajištěni jejich nejlepší budoucnosti. 

Těšíme se na vás.

nvias.org a Vaše nová Bridge Academy

Nejnovější články

LASAR – Studentské projekty Space4Talents Přinášíme informace o prvním studentském projektu, který byl vyvíjen a prezentován v rámci Space4Talents. V rámci Space4Talents …

AI konference na GASOŠ Rokycany

AI konference na GASOŠ Rokycany AI KONFERENCE – “ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY PRO UMĚLÉ INTELIGENCE PRO KOMPEXNÍ VZDĚLÁNÍ” NA GASOŠ ROKYCANY Využití AI …

Zakončení Space4Talents – Projekty talentů za rok 2023 Space4Talents Show – přehlídka nejlepších studenstkých projektů v oblasti udržitelného rozvoje a inovací. Prezentace …

Future Workforce Show Future Workforce Show úspěšně zakončila projekt Udržitelné technologie a projekty, na kterém jsme od září pracovali společně s naším …