nvias.org

Pilotní ročník soutěže Game Creator

Právě skončil pilotní ročník nového projektu – soutěže Game Creator. Účastníci měli za úkol vytvořit během několika měsíců minihry ve hře Minecraft. Cílem soutěže je motivovat děti, aby čas strávený hraním Minecraftu proměnily v učení nových technických dovedností. 

Nultého ročníku soutěže Game Creator se zúčastnilo celkem 7 týmů – tedy 34 dětí, kterým se povedlo vytvořit detailně propracované projekty. 

Teď Vám představíme ty nejlepší z nich!


TNT run

TNT run je minihra na téma popuární činnosti – parkouru. Tým postavil velkou parkourovou arénu s jedním jednoduchým úkolem – proběhnout překážkovou dráhu bez zaváhání a dostat se až na vrchol. Pozor, pokud spadneš na zem, prohrál jsi!


Bed Wars

Bed wars je herní aréně, kde jde jen o jediné – zničit postele protihráčů. Hráči jsou rozděleni do dvou týmů. Během rhy sbírají drahé kovy a za ty si pak můžou koupit vylepšené vybavení, které jim pomůže k přemožení protivníků a zničení jejich postelí.


Lodní bitva

Ve hře Lodní bitva se proti sobě postaví dva týmy – červení a modří. Každý tým začíná s úplně prázdným inventářem – zbraně a vybavení najdou ve své lodi, to si rozdělí a hra může začít. V první fázi je nutné vymyslet vhodnou taktiku na zničení nepřátelské lodi a v druhé fázi, taktiku správně aplikovat a zničit nepřátelskou loď.


Moc děkujeme všem, kteří se podíleli na pilotním ročníku soutěže Game Creator. Příští rok to rozjedeme na plno!