nvias.org

Projektový den se školou INFIS - Spolupráce se SIT Port - AI Discovery

  • projektový den se studenty z INFIS (Střední škola informatiky a finančních služeb, Plzeň)
  • vytváření start-upu studenty a jejich zapojení do AI Discovery soutěže
  • podpoření talentovaných žáků
  • workshop zaměřený na umělou inteligenci a internet věcí
  • spolupráce se SIT Port

SIT Port

  • přístav pro technické nadšence, kteří hledají místo k zakotvení
  • přístav pro začínající businessmany, které lákají podnikatelské vody
  • Přístav pro každého, kdo chce vyplout novým směrem

Hlavní činnosti SIT Portu:

  1. Budování technické komunity
  2. Podpora začínajících podnikatelů
  3.  Poskytování zázemí – kancelář, technické vybavení, SIT Port Garage

více informací: https://www.sitport.cz/

 

Startupuj pro školy

Startupuj je program, jehož podstatou je atraktivní formou předat informace ze světa businessu a případným zájemcům zajistit podporu při rozjezdu vlastního podnikání.
Program je součástí běžné výuky a je navržen na jedno pololetí, přičemž studenti v rámci něj absolvují dvě vyučovací hodiny týdně. Cílem je, aby si sami vymysleli projekt, kterému by se chtěli věnovat, vybrali si téma, které je baví, a právě skrze něj si pak osvojili znalosti z nejrůznějších oblastí podnikání.

Do projektu je zapojeno několik odborníků ze světa businessu. Studenti tak mají možnost zjistit, jak celý svět businessu funguje. Vyzkouší si komunikaci, prezentaci a naučí se argumentačním dovednostem. Získají také povědomí o právu, značce, reklamě, sociálních sítích, financích a dalších oblastech. Výkonem tohoto programu jsme byli pověřeni i my a mohl tak proběhnout námi organizovaný projektový den.

Více informací:  https://www.sitport.cz/projekty/startupuj-pro-skoly/

 

Projektový den

Ve vzdělávacím centru Nvias se za spolupráce se SIT Port a školou INFIS uskutečnil  projektový den se zaměřením na umělou inteligenci (AI) a internet věcí (IoT). Cílem bylo podpořit talentované studenty a připravit je co možná nejlépe na AI Discovery soutěž pořádanou Nvias. Žáci se na začátku  seznámili se základními pojmy týkající se umělé inteligence. Probírali se témata jako například computer vision, speech technologies, text understanding a sociální aspekty zavádění umělé inteligence. Studenti si mohli vyzkoušet práci s Google Experiment AI Teachable machine (nástroj pro strojové rozpoznání obrazu). Dále se pracovalo s nástrojem Google Assistant (rozpoznání hlasu) a s nástrojem Google DialogFlow pro tvorbu chatbota. Mimo umělé inteligence se studenti naučili i základy práce s internetem věcí a neuronovými sítěmi.

 Jakmile studenti získají všechny potřebné znalosti, je čas je prověřit prakticky. Účastníci jsou rozděleni do týmů. Týmy reprezentují nově vzniklý start-up a mají za úkol dotáhnout svou fiktivní firmu k úspěchu. Na závěr studenti prezentují své projekty. Studentům je poskytnuta zpětná vazba a mentoři radí na čem je potřeba nejvíce zapracovat. 

AI Discovery Show

Po absolvování projektových dnů se studenti mohou zúčastnit naší soutěže AI Discovery Show. Od našich firemních partnerů dostanou mladí vynálezci  zadaní realného problému, který mají pomocí umělé inteligence, internetu věcí a dalších technologií vyřešit. Týmy následně prezentují své projekty před elitou v oblasti technologií – tedy před profesionály z řad našich firemních partnerů a před představiteli Fakulty aplikovaných věd, ZČU. Studenti se nejen seznámí s odborníky a získají jejich podporu, ale pokud na zmíněné partnery udělají dojem mohou získat lákavou pracovní nabídku nebo garantované přijetí na FAV ZČU. Projekt, který studenti řeší má praktické využití. Když studenti vyřeší problém technologické firmy, firma přirozeně projeví o jejich produkt zájem… a nový start-up je na světě. Ze studentů mohou rázem být úspěšní podnikatelé s vizí změnit svět.

Nejnovější články

LASAR – Studentské projekty Space4Talents Přinášíme informace o prvním studentském projektu, který byl vyvíjen a prezentován v rámci Space4Talents. V rámci Space4Talents …

AI konference na GASOŠ Rokycany

AI konference na GASOŠ Rokycany AI KONFERENCE – “ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY PRO UMĚLÉ INTELIGENCE PRO KOMPEXNÍ VZDĚLÁNÍ” NA GASOŠ ROKYCANY Využití AI …

Zakončení Space4Talents – Projekty talentů za rok 2023 Space4Talents Show – přehlídka nejlepších studenstkých projektů v oblasti udržitelného rozvoje a inovací. Prezentace …

Future Workforce Show Future Workforce Show úspěšně zakončila projekt Udržitelné technologie a projekty, na kterém jsme od září pracovali společně s naším …